Body paint of wel lichaams schmink

Body paint of wel lichaams schmink wat is dat ?

vlinder zusjesDe Nederlandse vertaling van bodypaint is ‘lichaams beschildering’ ter versiering. Er bestaan vele soorten van Body paint of wel lichaams schminkBodypaint Flamingo

Zo kun je enkeld je arm of je been laten painten. Maar je kunt er ook voor kiezen je hele lichaam te laten doen. Er zijn vele stijlen en technieken maar in essentie komt het er op neer het lichaam en zijn vormen te gebruiken als ondergrond voor een schilderij, kunstwerk, of het lichaam weg te werken in de achtergrond. Je kunt bodypaint zien als een tijdelijke tatoeage. De schmink ik die wij gebruiken is met water en zeep afwasbaar en is bedoelt voor een dag. Je kunt de schmink fixeren met een speciale spray zodat hij spat waterproof wordt en er iets langer van kunt genieten. Dit is zeker van belang wanneer je schminkt in het theater. Het transpireren zou de schmink kunnen doen laten overlopen of zelfs druppelen. Dat wil je op het podium natuurlijk niet hebben.

 BODYART

Bodypaint is kunst!

Body art is echt een levend kunstwerk! De creaties zijn echt geweldig mooi! Je gehele lichaam word doormiddel van airbrush en penselen helemaal bewerkt. Je zou kunnen zeggen dat je een laagje kleding draagt van enkeld verf! Het verschil tussen echte kleding en bodypaint is echter soms niet te onderscheiden. Hele schildersdoeken van Picasso tot Dali, of een omtovering tot een dier tref je aan op het lichaam.schmink in de oudheidBODYPAINT  IN DE OUDHEID
Wist dat je dat bodypaint vroeger in de oudheid al bestond? in het oude Egypte versierde de vrouwen zich met mooie kleuren. Vooral de ogen werden geaccentueerd. Maar ook in de primitieve stammen van de Indianen of Maori’s verfden ze van oudsher al hun lichaam en gezicht om hun stam aan te geven of herkenbaar te maken voor het volk wie de leiders zijn of het hoofd van de stam.
 Inmiddels is het tegenwoordige bodypaint een ware rage. Geliefd bij jong en oud. Het wordt steeds vaker gebruikt in elke leuke gezellig gelegenheid.
Meestal zijn wij een uurtje of anderhalf bezig met een mooie bodypaint die zowel bij mannen als bij vrouwen en natuurlijk ook bij de kids gedaan kan worden. Het hangt er een beetje van af hoe groot en hoe ingewikkeld het patroon is. Maar natuurlijk zijn er ook hele kleine voorbeelden die op arm of been gedaan kunnen worden die weinig tijd in beslag nemen en met een paar minuten gedaan zijn. Bijvoorbeeld op een braderie of kinderfeestje of voor de volwassenen op een bedrijfsfeest of vrijgezellenfeest!
 Interesse?  Stuur ons dan een mail of bel ons voor meer info.
 
 

Tot ziens bij logo-ikschmink.nl-S-.jpg