Schminken stap voor stap

Image

Schminken doe je stap voor stap

Alvorens we beginnen:

Zorg dat het gezicht schoon is en dat je schone materialen gebruikt. Dat is het belangrijkste waar je aan denkt wanneer je gaat schminken! We gaan beginnen!

schminken stap voor stap tijger

Ik schmink een tijger stap voor stap.
Met dank aan Kayleigh Ramdin!

Stap 1:    De basis kleur kan alle kleuren van de regenboog zijn. Het mooiste is als je het tot maximaal 3 kleuren houd. Bedek het gezicht met een spons met de gewenste kleur of kleuren. In dit voor beeld is 1 kleur gebruikt. Zorg er voor dat de kleur het gezicht egaal bedekt en dat er geen ‘kale’ plekjes zijn. Houd hier bij de plek rond de ogen vrij schuin omhoog. De plek tussen de mond en neus moet ook vrij gehouden worden.

Stap 2:    Vervolgens kun je de andere kan van het sponsje óf een nieuw sponsje, wat je zelf prettig vind, laden met witte schmink. Je bedekt de open gelaten gedeeltes. Het mooiste is als het wit en de basis kleur elkaar lichtjes overlappen. Dus in elkaar overlopen. Pas op bij de hele kleintjes dat je vlak rond het oog voorzichtig bent. De spons en het schmink kunnen koud en raar aanvoelen. Tevens is schmink in die kleine oogjes niet prettig. (Gebruik altijd hypoallergene schmink!)

Stap 3:    Pak het penseel in de dikte die je wilt gebruiken, laad het penseel goed vol met zwarte schmink. Het mag niet te nat zijn. Je krijgt dan druppels…. Breng de strepen aan om het oog in de richting schuin omhoog. (zie het plaatje) De tijger strepen op de wangen en het voorhoofd doe je met het uiterste puntje van je penseel. Vervolgens druk je het penseel voorzichtig plat op de huid door het gewoon recht tegen de huid te duwen. De streep zal dikker worden. Vervolgens breng je het penseel weer licht omhoog en gelijkmatig zal de streep weer dunner worden. Maak zo het gewenste aantal strepen her en der. Stippen mogen natuurlijk niet ontbreken! maak hier en daar wat grotere en wat kleinere stippen. Gebruik hier voor de zelfde techniek als bij de strepen.

Stap 4:    De lijnen rond de snoet. Gebruik ook hier weer de zelfde techniek als de strepen. Begin dun en eindig dun.. Zet je penseel in de mondhoek en breng een streep aan van ‘dun naar dik naar dun’ in een boog richting de neus. Maak het puntje van de neus ook zwart. Maak nu een lijntje van onder de neus naar het midden van de bovenlip en laat het onder iets wijder verlopen. (zie het plaatje). Maak nu van uit de lijn van de mondhoek, van dik naar dun streepjes naar het midden, en eindig elk streepje met wat kleine stipjes. Schmink je een meisje dan zou je het afkunnen maken met wat glitter. Maar een jongen kan net zo graag glitters willen!

Je tijger is nu klaar!

Check de site vlug weer voor nieuwe stap voor stap voorbeelden!

Veel plezier en tot ziens bij Ikschmink.nl!